torsdag 27. september 2012

Sterke røtter.

En vakker vårdag jobbet en jente sammen med sin mor i hagen. Avstikkere fra hagen hadde vokst seg større i det varme klimaet i drivhuset og blitt plantet om. Senere ble de plantet ut i hagen.

Siden jenten skulle flytte hjemmefra skulle plantene bli plantet om for siste gang. Siden jenten ikke var så erfaren med hagearbeid spurte hun moren med de grønne fingrene; " Er ikke dette skadelig for plantene?" Ettersom de grov opp blomstrene og ristet jord av røttene deres. " Blir ikke de skadet av å bli plantet om så mangen ganger? Revet opp, ristet og flyttet på?"



Moren svarer jenten sin; "Å plante om blomstrene skader dem ikke. For de blomstrene som overlever er det til det beste. Det er slik røttene vokser seg sterk. Røttene til de blomstrene vil vokse dypt, og bli sterke planter."

Ofte kan vi som mennesker føle oss revet opp av jorden og at vi er uten røtter. Noen ganger ønsker vi forandringen velkommen, andre ganger med motstand. De fleste gangene reagerer vi vel litt med begge deler. "Vil ikke dette være tungt for meg?" "Er det ikke bedre å ha det slik jeg har det nå?" er ofte spørsmål vi stiller oss selv.

Da er det viktig å tenke på de blomstrene som blir plantet om og får en forandring. Det er slik røttene våre vokser seg sterke!


2 kommentarer:

  1. For en fantastisk blogg! Denne skal jeg spare på og lese mer av!! Takk for at DU finnes og er fantastisk :) Stor klem fra Nina Emilie, www.tankekjor.blogg.no

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt å høre at du likte bloggen 😊 Jeg henter den stadig frem ❤️

      Slett