mandag 28. november 2011

Kronisk problemløser.

Du ser ikke problemer, bare mulige løsninger!



En av de mest minneverdige studier på ledelse ble gjort på grunn av en tom kasse. Dette skjedde når et av Japans største kosmetikk selskaper mottok en klage. Forbrukeren hadde kjøpt et produkt men kassen var tom. Ledelsen fikk fort plassert problemet ved samlebåndet, der alle esker skulle bli fyllt med såpe.

Ledelsen snakket med sine ingeniører og ville at de skulle finne en løsning på problemet. Med mye hastverk, jobbet ingeniørene for å lage en røntgenmaskin med så høy oppløsning at den kunne scanne hver såpe boks og se om den hadde innhold og dermed sikkre at de ikke var tomme. Ingen tvil om at de jobbet hard og raskt, men de brukte en stor sum penger.

Når en vanlig ansatt ble stillt ovenfor det samme problemet, kjøpte han en sterk elektrisk industriell vifte og pekte den rett på samlebåndet. Viften ble skrudd på og hver eneste såpe boks gikk forbi viften. De tomme boksene ble blåst av samlebåndet.

Moralen bak denne historien er at vi bør se etter enkle løsninger.

Som en selvutnevnt kronisk problemløser håper jeg at ved å dele denne historien kan få andre til å bli problemløsere også.  Ønsker dere en fin fin Mandag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar