fredag 3. februar 2012

Gulrot, egg eller kaffebønner?

En ung kvinne kom til moren sin og beklaget seg over hvordan problemene hopet seg opp i livet hennes akkurat nå. Hun så ingen løsning og hadde mest lyst til å gi opp.

Moren ba datteren være med inn på kjøkkenet. Der kokte hun opp  tre kasseroller med vann. I den første la hun en gulerot, i den andre la hun et egg, og i den tredje helte hun en håndfull kaffebønner. En stund senere tok hun opp den kokte gulroten og la den i en skål. Egget la hun i en annen skål og kaffen helte hun i en tredje.



"Se her" sa moren til datteren sin. "Gulroten, egget og kaffebønnene har vært med på det samme - å bli slengt ned i en kasserolle med kokende vann. Men se så forskjellig de har reagert!"

Gulroten var hard, rett og ubøyelig. Nå er den blitt så myk at til og med et barn kan knekke den.

Egget på sin side hadde et skall som beskyttet den flytende innsiden. Men etter å ha blitt utsatt for det kokende vannet, har innsiden blitt helt hard.

Kaffebønnene ble også slengt oppi det kokende vannet. Men de reagerte på sin helt egne måte - de forandret vannet!

Moren helte den nykokte kaffen i to krus og rakte det ene til datteren.
"Hvem er du? Når du møter problemer og vanskeligheter, hva gjør du da? Er du en gulrot , et egg, - eller er du som kaffebønnene?"

Etter en lang uke med ulike utfordringer, går jeg nå inn i helgen med tankesettet til kaffebønnene og håper du gjør det samme! Ønsker deg en riktig God Helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar