onsdag 7. desember 2011

Å binde fast en elefant.

Har du noen gang sett en sirkuselefant bundet fast med et tynt tau i en liten pinne? Har du i så fall tenkt over hvorfor elefanten, som kan løfte flere hundre kilo bare med snabelen, finner seg i å stå bundet i stedet for å slite seg løs?

Forklaringen er enkel. Når elefanten er liten, blir den bundet fast med en kjetting i en jernstang. Uansett hvor hardt den prøver, klarer ikke elefantungen å slite seg løs, jo hardere den trekker, desto vondere gjør det. Til slutt gir elefantungen opp, den har lært at den ikke kan slite seg løs.



Derfor prøver heller ikke den voksne elefanten å komme seg løs. Da er det ikke lenger kjettingen som holder elefanten bundet fast, men en indre stemme som sier; "Jeg klarer det ikke, det er ikke mulig."

Er du en av dem som er rammet av samme skjebne som sirkuselefanten? Har du fått høre; "Du får det ikke til" og " Det der er ikke noe for deg" så mange ganger at det legger begrensninger på deg?

I så fall er det på tide å rive seg løs. Hvis du utfordrer deg selv, skal du se at "Du klarer det ikke" kjettingen ryker, og du blir fri.


Historien er hentet fra Kristina Reftel sin bok "Løpet er aldri kjørt" 2006.

Ønsker deg lykke til med å rive deg løs og trenger du hjelp er jeg her for deg!


2 kommentarer:

  1. Ein bra tankevekker for dei fleste tenker eg =)
    Veldig bra side du har fått her !

    SvarSlett