torsdag 8. desember 2011

Et glass melk.

Det var en gang en liten gutt som solgte varer fra dør til dør, for å tjene penger til utdannelsen. Han fant ut at han hadde lite penger igjen og var sulten. Han bestemte seg for at på den neste døren han banket på, der skulle han be om et måltid. Han mistet imidlertid motet når en vakker ung kvinne åpnet døren, så i stedet for å be om et måltid spurte han etter et glass vann. Hun syntest at han så sulten ut, så istedenfor å bringe han et glass vann, kom hun tilbake med et stort glass melk. Han drakk det sakte og spurte så; "Hvor mye skylder jeg deg?" Hun svarer; "Du skylder meg ikke noe. Min mor har lært meg at en aldri skal ta betaling for vennlighet." Han svarte; "Jeg takker deg fra hjertet".



Når Howard Kelly forlot huset følte han seg sterkere fysisk, men troen på menneskeheten var også styrket. Han hadde tidligere vært på nippet til å gi opp.

Flere år senere ble den unge kvinnen kritisk syk. De lokale legene ble forbløffet. Til slutt sendte de henne til storbyen der spesialister ble tilkalt for å forske på denne sjeldne sykdommen hennes. Dr. Howard Kelly ble kalt inn til konsultasjon. Da han hørte navnet på byen hun kom fra, ble øynene hans fyllt av et uvanlig lys. Han reiste seg umiddelbart og gikk nedover gangen på sykehuset til rommet hennes. Ikledd legefrakken gikk han inn til henne og gjenkjente henne straks. Han gikk tilbake til møterommet fast bestemt på å gjøre sitt ytterste for å redde hennes liv. Fra den dagen viet han hennes sak ekstra oppmerksomhet.



Etter en lang kamp, var slaget vunnet og hun ble erklært frisk. Dr. Howard Kelly spurte om den endelige regningen kunne sendes han for godkjenning. Han så på regningen og skrev noe ytterst i kanten. Deretter ble regningen sendt til rommet hennes.

Hun fryktet for å åpne regningen, sikker på at det ville ta henne resten av livet å betale ned den store summen. Plutselig fanget noe oppmerksomheten hennes på arket. Hun begynte å lese følgende; "Betalt i sin helhet med et glass melk."


2 kommentarer: